Sezon piknikowo-grillowy czas zacząć!
2010-05-25 11:59:25Wiosenna aura wreszcie dała o sobie znać, zatem sezon piknikowy można uznać za oficjalnie otwarty. Kompletując składniki piknikowego koszyka warto pamiętać również o Majonezie Kieleckim, który już od ponad pół wieku jest wzorem doskonałego smaku, a także o nowości wśród Sosów Kieleckich od WSP „Społem” - Sosie Chili.
Przygotowanie pikniku to rzecz niezwykle prosta. Jakie są niezbędne składniki? Przede wszystkim sprzyjająca pogoda, grono dobrych znajomych, wiklinowy koszyk z pysznościami, miękki koc i wiosenny nastrój. Takie połączenie zagwarantuje dobrą zabawę i jednocześnie pozwoli na zasłużony relaks po ciężkiej pracy.
Oczywiście pikniku nie sposób wyobrazić sobie bez jedzenia. Przy tej okazji dobrze sprawdzą się sałatki, jajka na twardo, kruche babeczki z farszem warzywnym czy też wędliną, tortille oraz zawsze popularne kanapki. Wszystkie te smakołyki świetnie komponują się z Majonezem Kieleckim. Każdy doceni jego wyrazisty, a zarazem wyrafinowany smak. Kremowa konsystencja Kieleckiego sprawi, że piknikowe potrawy staną się jeszcze bardziej apetyczne.
Natomiast Sos Chili to propozycja dla miłośników pikantnej kuchni, którzy nie stronią od prawdziwie ostrego gotowania. Nowy Sos Kielecki wyróżnia pikantny charakter nadany mu przez papryczki chili rodem z gorącej i pełnej temperamentu Ameryki Południowej. Intensywny, czerwony kolor uzyskany dzięki soczystym pomidorom i lekka konsystencja doskonale współgrają z ostrym smakiem. Najwyższej jakości składniki, mieszanka starannie dobranych przypraw oraz odrobina latynoskiej fantazji tworzą kompozycję, której niezwykle trudno się oprzeć.
Sos Kielecki chili świetnie podkreśli smak kanapek, mięs i dań z grilla. Może stanowić ciekawą odmianę dla keczupu, jako dodatek do frytek czy tostów.
Piknikowanie wraca do łask sprawiając, że śniadanie na trawie można coraz częściej obejrzeć nie tylko na obrazie. „Długi weekend”, w tym roku to tylko jeden dzień odpoczynku więcej. Tym bardziej postarajmy się zatem spędzić go na świeżym powietrzu. Odrobina relaksu pod wiosennym słońcem jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
>>> Weź udział w konkursie i wygraj piknikowy zestaw od WSP "Społem"
Przygotowanie pikniku to rzecz niezwykle prosta. Jakie są niezbędne składniki? Przede wszystkim sprzyjająca pogoda, grono dobrych znajomych, wiklinowy koszyk z pysznościami, miękki koc i wiosenny nastrój. Takie połączenie zagwarantuje dobrą zabawę i jednocześnie pozwoli na zasłużony relaks po ciężkiej pracy.
Oczywiście pikniku nie sposób wyobrazić sobie bez jedzenia. Przy tej okazji dobrze sprawdzą się sałatki, jajka na twardo, kruche babeczki z farszem warzywnym czy też wędliną, tortille oraz zawsze popularne kanapki. Wszystkie te smakołyki świetnie komponują się z Majonezem Kieleckim. Każdy doceni jego wyrazisty, a zarazem wyrafinowany smak. Kremowa konsystencja Kieleckiego sprawi, że piknikowe potrawy staną się jeszcze bardziej apetyczne.
Natomiast Sos Chili to propozycja dla miłośników pikantnej kuchni, którzy nie stronią od prawdziwie ostrego gotowania. Nowy Sos Kielecki wyróżnia pikantny charakter nadany mu przez papryczki chili rodem z gorącej i pełnej temperamentu Ameryki Południowej. Intensywny, czerwony kolor uzyskany dzięki soczystym pomidorom i lekka konsystencja doskonale współgrają z ostrym smakiem. Najwyższej jakości składniki, mieszanka starannie dobranych przypraw oraz odrobina latynoskiej fantazji tworzą kompozycję, której niezwykle trudno się oprzeć.
Sos Kielecki chili świetnie podkreśli smak kanapek, mięs i dań z grilla. Może stanowić ciekawą odmianę dla keczupu, jako dodatek do frytek czy tostów.
Piknikowanie wraca do łask sprawiając, że śniadanie na trawie można coraz częściej obejrzeć nie tylko na obrazie. „Długi weekend”, w tym roku to tylko jeden dzień odpoczynku więcej. Tym bardziej postarajmy się zatem spędzić go na świeżym powietrzu. Odrobina relaksu pod wiosennym słońcem jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
>>> Weź udział w konkursie i wygraj piknikowy zestaw od WSP "Społem"
JJ/ip
Słowa kluczowe: piknik, majonez, sos kielecki, wsp społem, sos chili, przepis, musztarda