Wielkanocne dania godne uznania
2010-03-04 01:07:33Przyprawowe propozycje GALEO na Święta Wielkanocne, gwarantują prawdziwie domowy i tradycyjny smak przygotowywanych potraw. Zarówno najbardziej popularne dania mięsne, jak i przyrządzane specjalnie na tę okazję: pasztety, dania z kapusty czy tradycyjne zupy, zyskają wspaniały aromat i zachwycą swoim smakiem wszystkich domowników.
Tradycyjny, staropolski stół na Wielkanoc uginał się od ilości potraw i rodzajów dań. Szynka gotowana i surowa, baleron, wędzona polędwica, domowe kiełbasy, marynowana i pieczona szynka cielęca, sztufada na zimno, pieczone prosię z farszem oraz wybór najrozmaitszych sosów, zup i ciast były powodem do dumy niejednej pani domu. Dziś świąteczne menu jest znacznie skromniejsze, ale równie smaczne, głównie za sprawą starannie dobieranych składników i aromatycznego dodatku przypraw. Gałka muszkatołowa, tymianek, czosnek są nieodzownymi elementami pasztetów i farszów, a bez udziału liści laurowych czy ziela angielskiego trudno wyobrazić sobie przygotowanie aromatycznych mięsnych sosów i marynat. Z kolei majeranek pozwala wydobyć najlepszy smak żurku, barszczu białego, dań z grochu i kapusty i jest pożądanym składnikiem wędlin i kiełbas. Prawdziwym królem wielkanocnego stołu jest jednak zazwyczaj pieczone mięso, którego soczysty smak i wspaniały aromat pozwolą wydobyć pieprz ziołowy, goździki, kminek i czosnek.
Przyprawy jednorodne GALEO to ponad dwadzieścia różnych produktów w doskonałej jakości i przystępnej cenie, które zawsze warto mieć pod ręką przy przyrządzaniu wielkanocnych dań, jak i codziennych posiłków dla całej rodziny.
Sugerowana cena na półce – 1,09 zł
Wśród propozycji GALEO na okres wielkanocny znajdą się także mieszanki przyprawowe, które pomogą przygotować świąteczną ucztę dla całej rodziny. Bigos, dania z kapusty czy potrawy z wykorzystaniem mięsa mielonego, zyskają wspaniały smak i aromat dzięki specjalnie skomponowanym produktom GALEO.
Przyprawa do Mięsa Mielonego 20g
Wspaniały smak i aromat tej mieszanki zawarty jest w unikalnej kompozycji papryki, gorczycy, kolendry, majeranku, pieprzu, chili i jałowca oraz dodatku marchwi, cebuli i selera. Jest idealnym dodatkiem do kotletów oraz pieczeni z mięsa mielonego.
Sugerowana cena na półce – 1,09 zł
Bigos i dania z kapusty to jedne z najpopularniejszych potraw kuchni polskiej, również na Wielkanoc. Mieszanka przyprawowa do bigosu i potraw z kapusty GALEO dzięki zawartości grzybów, kminku i jałowca wzbogaci każdą potrawę z kapusty o prawdziwie tradycyjny smak.
Przyprawa do Bigosu i Dań z Kapusty 20g
O wyjątkowym charakterze tej mieszanki decyduje połączenie aromatycznych ziół (kolendry, tymianku, kminku i owocu jałowca) oraz wyrazistych w smaku przypraw (chili, papryki i gorczycy).
Sugerowana cena na półce – 1,09 zł