Zupa pieczarkowa
2007-11-12 16:02:32Do przygotowania zupy będziemy potrzebować:
- Pieczarek
- Cebuli
- Pietruszki
- Masła
- Śmietany do zup i sosów
- Mąki
- Wody
- Soli, pieprzu, przyprawy do zup
Bierzemy garnek na zupę i kolejno:
1. roztapiamy masło, wrzucamy pokrojone pieczarki i cebulę pokrojoną w kostkę.
przez chwilę smażymy, potem przykrywamy i dusimy ok. 10 min.
2. zalewamy wszystko wodą i czekamy aż się zagotuje.
3. wrzucamy posiekaną pietruszkę
4. do słoiczka wlewamy trochę wywaru, śmietanę i trochę mąki. Zakręcamy, wstrząsamy i wlewamy do garnka.
5. doprawiamy do smaku i czekamy aż się zagotuje.
6. gotujemy jeszcze przez chwilkę i zupa gotowa
Możemy z pieczarkami i cebulką podsmażyć też inne warzywa pokrojone w kostkę.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
- Pieczarek
- Cebuli
- Pietruszki
- Masła
- Śmietany do zup i sosów
- Mąki
- Wody
- Soli, pieprzu, przyprawy do zup
Bierzemy garnek na zupę i kolejno:
1. roztapiamy masło, wrzucamy pokrojone pieczarki i cebulę pokrojoną w kostkę.
przez chwilę smażymy, potem przykrywamy i dusimy ok. 10 min.
2. zalewamy wszystko wodą i czekamy aż się zagotuje.
3. wrzucamy posiekaną pietruszkę
4. do słoiczka wlewamy trochę wywaru, śmietanę i trochę mąki. Zakręcamy, wstrząsamy i wlewamy do garnka.
5. doprawiamy do smaku i czekamy aż się zagotuje.
6. gotujemy jeszcze przez chwilkę i zupa gotowa
Możemy z pieczarkami i cebulką podsmażyć też inne warzywa pokrojone w kostkę.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne zupa pieczarkowa kulinaria gotowanie