Zupa pieczarkowa II
2007-11-14 15:02:25Ta wersja jest nieco prostsza, gdyż potrzebujemy do niej tylko:
- Mrożonkę „zupa pieczarkowa”
- Wodę
- Masło (albo kostka rosołowa)
- Sól, pieprz, przyprawę do zup
Przygotowujemy garnek i :
1. wlewamy do niego wodę
2. wrzucamy warzywa zamrożone (nie musimy całej paczki zużyć na jeden obiad)
3. gotujemy aż warzywa będą miękkie, wrzucamy kawałek masła (albo kostkę rosołową)
4. w międzyczasie przyprawiamy do smaku
5. podajemy
Możemy zupę zagęścić śmietaną albo samą mąką jak w przepisie na zupę pieczarkową I.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
- Mrożonkę „zupa pieczarkowa”
- Wodę
- Masło (albo kostka rosołowa)
- Sól, pieprz, przyprawę do zup
Przygotowujemy garnek i :
1. wlewamy do niego wodę
2. wrzucamy warzywa zamrożone (nie musimy całej paczki zużyć na jeden obiad)
3. gotujemy aż warzywa będą miękkie, wrzucamy kawałek masła (albo kostkę rosołową)
4. w międzyczasie przyprawiamy do smaku
5. podajemy
Możemy zupę zagęścić śmietaną albo samą mąką jak w przepisie na zupę pieczarkową I.
Monika Grzesica
(monika.grzesica@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne zupa pieczarkowa kulinaria gotowanie