Zupa wiśniowa
2009-08-18 10:28:31Składniki:
- 1 kg wiśni bez pestek
- 1,5 l wody
- 7 -8 łyżek cukru
- Opakowanie cukru waniliowego
Wykonanie:
1. Wiśnie myjemy i drylujemy.
2. Wrzucamy do zimnej wody. Nastawiamy na małym ogniu.
3. Przed zagotowaniem dodajemy cukier i cukier waniliowy.
4. Dokładnie mieszamy.
5. Podajemy z makaronem, na zimno lub z porcją bitej śmietany.
Magdalena Kubik
(magdalena.kubik@dlastudenta.pl)
- 1 kg wiśni bez pestek
- 1,5 l wody
- 7 -8 łyżek cukru
- Opakowanie cukru waniliowego
Wykonanie:
1. Wiśnie myjemy i drylujemy.
2. Wrzucamy do zimnej wody. Nastawiamy na małym ogniu.
3. Przed zagotowaniem dodajemy cukier i cukier waniliowy.
4. Dokładnie mieszamy.
5. Podajemy z makaronem, na zimno lub z porcją bitej śmietany.
Magdalena Kubik
(magdalena.kubik@dlastudenta.pl)