Hummus
Najlepsze pasty kanapkowe, które zrobicie samePoznaj smarowidła kanapkowe, które można jeść bez końca.
Najlepsze pasty kanapkowe, które zrobicie same - na słodko i słono! »Ta pasta to ostatnio hit. Niestety hummus w sklepach czasami w składzie ma dodatki, które niekoniecznie powinny tam być. Nie ma sensu studiować etykiet. Zróbcie własny hummus. To nic trudnego. Potrzebujecie: puszkę ciecierzycy, 4 łyżki pasty sezamowej, 2 łyżki soku cytryny, 3 łyżki oliwy, 2-3 łyżki zimnej wody, 2 ząbki czosnku, do przyprawienia: kumin, papryka ostra, papryka słodka, sól, pietruszka. Teraz wystarczy odcedzić ciecierzycę z zalewy, umieścić w malakserze z pozostałymi składnikami i miksować wszystko na najwyższych obrotach. Domowy hummus gotowy!