Pasta z pieczonej papryki i pestek słonecznika
Najlepsze pasty kanapkowe, które zrobicie samePoznaj smarowidła kanapkowe, które można jeść bez końca.
Najlepsze pasty kanapkowe, które zrobicie same - na słodko i słono! »To intensywna w smaku i rozgrzewająca pasta, która jest idealna na chłodne dni. Do wykonania przygotujcie: 3 czerwone papryki, ¾ szklanki słonecznika, 2 ząbki czosnku, trochę oliwy, 2 marchewki, cebula, przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, kumin. Paprykę kroimy,oczyszczamy z gniazd nasiennych, umieszczamy na blaszce i pieczemy do miękkości w 180 stopniach. Słonecznik prażymy na patelni. Marchewkę ścieramy na tarce i smażymy wraz z cebulą. Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku.