Faszerowana ciabata
2008-06-28 11:29:05Składniki:
- filet z kurczaka lub indyka
- kawałek wędzonego boczku (nie więcej niż 100 g)
- cebula
- puszka pomidorów
- puszka fasoli białej
- parmezan (lub inny, starty)
- świeża zielona pietruszka
- oliwa z oliwek
- przyprawy: papryka ostra, pieprz, sól
Przygotowanie:
1. Boczek pokroić w cienkie plasterki.
2. Najpierw na patelni smażymy boczek, aż wytopi się trochę tłuszczu.
3. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę.
4. Dodajemy pokrojone w kawałki przyprawione mięso.
5. Po wysmażeniu dodajemy puszkę pomidorów (w kawałkach).
6. Po chwili dodajemy obmytą wodą fasolę z puszki.
7. Wrzucamy posiekaną pietruszkę.
8. Gdy danie trochę przestygnie napełniamy nim bułkę jak farszem
Alicja Kielan
(alicja.kielan@dlastudenta.pl)
- filet z kurczaka lub indyka
- kawałek wędzonego boczku (nie więcej niż 100 g)
- cebula
- puszka pomidorów
- puszka fasoli białej
- parmezan (lub inny, starty)
- świeża zielona pietruszka
- oliwa z oliwek
- przyprawy: papryka ostra, pieprz, sól
Przygotowanie:
1. Boczek pokroić w cienkie plasterki.
2. Najpierw na patelni smażymy boczek, aż wytopi się trochę tłuszczu.
3. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę.
4. Dodajemy pokrojone w kawałki przyprawione mięso.
5. Po wysmażeniu dodajemy puszkę pomidorów (w kawałkach).
6. Po chwili dodajemy obmytą wodą fasolę z puszki.
7. Wrzucamy posiekaną pietruszkę.
8. Gdy danie trochę przestygnie napełniamy nim bułkę jak farszem
Alicja Kielan
(alicja.kielan@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne faszerowana ciabata kulinaria gotowanie