Pasta jajeczna na ciepło
2007-12-03 19:37:53Pasta sprawdza się, jeśli ma się ochotę na coś ciepłego, a niekoniecznie chcemy „cokolwiek” gotować.
Składniki:
- 2 jajka
- ząbek czosnku, lub pół łyżeczki sproszkowanego, suszonego czosnku
- 1 kostka serka topionego
Jajka ugotować na miękko. Do gorących jajek dodać kostkę sera topionego i wymieszać. Do masy wycisnąć czosnek lub dodać sproszkowany. Całość jeszcze raz wymieszać.
Pastę kłaść na chleb i podawać na ciepło. Pasta na zimno smakuje „tak sobie”.
Składniki:
- 2 jajka
- ząbek czosnku, lub pół łyżeczki sproszkowanego, suszonego czosnku
- 1 kostka serka topionego
Jajka ugotować na miękko. Do gorących jajek dodać kostkę sera topionego i wymieszać. Do masy wycisnąć czosnek lub dodać sproszkowany. Całość jeszcze raz wymieszać.
Pastę kłaść na chleb i podawać na ciepło. Pasta na zimno smakuje „tak sobie”.
Marta Jadwiga Chowaniec
(marta.chowaniec@dlastudenta.pl)
(marta.chowaniec@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: przepisy kulinarne pasta jajeczna na ciepło jajka jaja kulinaria gotowanie