Twaróg bananowy
2008-09-18 22:34:58Składniki na 2 porcje:
- 1 mała pomarańcza
- 2 dojrzałe banany
- 1 łyżka miodu
- 150 g chudego twarogu
- 120 ml słodkiej śmietanki
- 1 łyżka siekanych orzechów laskowych
Przygotowanie:
Wycisnąć sok z pomarańczy. Następnie rozgnieść widelcem banany, wymieszać z sokiem i z miodem. Dodać twaróg. Ubić na sztywno śmietankę, dodać do masy. Całość posypać siekanymi orzechami. Deser może być przechowywany w zamkniętym naczyniu nawet kilka godzin bez lodówki.
Monika Grodzka
(monika.grodzka@dlastudenta.pl)
- 1 mała pomarańcza
- 2 dojrzałe banany
- 1 łyżka miodu
- 150 g chudego twarogu
- 120 ml słodkiej śmietanki
- 1 łyżka siekanych orzechów laskowych
Przygotowanie:
Wycisnąć sok z pomarańczy. Następnie rozgnieść widelcem banany, wymieszać z sokiem i z miodem. Dodać twaróg. Ubić na sztywno śmietankę, dodać do masy. Całość posypać siekanymi orzechami. Deser może być przechowywany w zamkniętym naczyniu nawet kilka godzin bez lodówki.
Monika Grodzka
(monika.grodzka@dlastudenta.pl)
Słowa kluczowe: Twaróg bananowy pomarańcze banany