Dania główne - Kulinaria
Nie jest to niestety autorski przepis, ale moja mama przetwarzała go już tyle razy, że pewnie niewiele ma wspólnego z oryginałem.
Mięso myjemy. Obieramy ząbki czosnku i każdy kroimy wzdłuż na 4 części.
Ziemniaki obrać i ugotować w posolonej wodzie, nie do całkowitej miękkości, tak żeby przy krojeniu w plastry nie rozpadały się.
Mięso pokroić w cienkie plastry (przyprawić solą i pieprzem).
Studenci potrzebują dań szybkich, smacznych i niedrogich. I co więcej, takich, które pozwalają utrzymać poczucie sytości przez długie godziny spędzone na uczelni.
Zamrożony szpinak roztapiamy w garnku. Gdy jest prawie roztopiony dodajemy trochę masła, bardziej dla smaku niż żeby przyspieszyć proces rozmrażania.
Boczek smażymy na lekkim ogniu, aż się zrumieni.
W małym rondelku rozgrzać pół szklanki mleka (nie pozwolić by się zagotowało).
W małych rondelku podgrzać dwie łyżki oleju.
Mięso dokładnie umyć, osuszyć. Usunąć żyły i nadmiar tłuszczu.
Dzięki swojej uniwersalności i możliwości dowolnego komponowania dodatków dobra pizza zawsze będzie nieco inna i nigdy się nie znudzi!
Jakie korzyści niesie za sobą catering dietetyczny? I najważniejsze: czy to dobra opcja na studencką kieszeń?
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?